marți, martie 19, 2024
AcasăPentru Online4 sfaturi pentru a alege cel mai bun server VPS

4 sfaturi pentru a alege cel mai bun server VPS

Ca antreprenor, poate te regasesti in situatia de a cauta cel mai bun plan pentru gazduirea site-ului tau sau de ce nu cel mai bun server VPS. Indiferent care este business-ul tau, site-ul reprezinta o parte importanta a succesului. Iar pentru a functiona la viteza optima, planul de gazduire pe un server VPS este esential.

Dar hai sa vedem care sunt cele mai importante criterii in alegerea VPS-ului pentru afacerea ta.

1. Alege Providerul potrivit!

Primul pas se refera la gasirea providerului de hosting care iti poate oferi VPS-ul perfect cerintelor tale. Fiind atat de multe firme care ofera hosting, poate fi o adevarata provocare sa il gasesti pe cel de care ai tu nevoie.

In acest proces de cautare este important sa fii atent la:

A. Referintele Clientilor

Ca in orice domeniu, referintele clientilor pot scoate la iveala secrete care nu le-ai putea afla altfel. Asadar, poti cauta putin despre providerul pe care il consideri perfect pentru tine si sa vezi ce spun si altii despre el.

B. Uptime

Este foarte important ca odata ajunsa in mediul online, afacerea ta sa fie vizibila si altora. Astfel poti alege providerul cu cel mai bun uptime garantat. In general toti providerii garanteaza un uptime minim de 99.9%, insa poti cere un grafic cu statisticile pe ultimele luni.

C. Suport – Calitatea si timpul in care ti se acorda.

Nimic nu este mai frustrant decat sa ai nevoie de ajutor si sa fii nevoit sa astepti o perioada indelungata pana sa primesti un raspuns/solutie la problema ta. Asigura-te ca alegi VPS-ul care vine insotit de suport 24/7 si de o echipa care chiar stie ce face. Aceste lucruri le poti afla, de exemplu, cautand recenziile clientilor.

2. Asigura-te ca resursele VPS-ului contureaza necesitatile tale.

Combinatia perfecta intre resursele oferite de un VPS depinde de ce fel de site doresti sa gazduiesti pe serverul respectiv.

A. Memorie (RAM)

Memoria RAM este foarte importanta pentru serverele web, deoarece toate serverele utilizeaza metode de caching pentru a salva pagini web si alte date. Asta deoarece citirea informatiei din Memoria RAM este mult mai rapida decat de pe spatiu de stocare (hard disk sau SSD). Daca utilizezi un site complex cum ar fi un magazin on-line, asigura-te ca ai suficienta memorie RAM pentru functionarea in conditii optime.

B. Procesor (CPU)

Daca site-ul tau nu este unul foarte complex care sa necesite resurse, atunci CPU nu este cel mai important aspect care sa te ingrijoreze. In schimb daca site-ul tau este unul dinamic, utilizeaza mai multe baze de date sau efectueaza operatiuni complicate, asigura-te ca VPS-ul tau are destule core-uri CPU pentru a face fata tuturor operatiunilor. Acest aspect sa il ai in vedere si daca site-ul tau este unul care o sa fie utilizat de un numar mare de vizitatori.

C. Spatiu de stocare:

Spatiul de stocare nu reprezinta neaparat o problema, insa poate fi o provocare daca site-ul tau contine fisiere mari cum ar fi un video de prezentare sau are inclus un numar mare de fotografii. Recomandam sa luati in considerare VPS-urile cu spatiu de stocare SSD (cu pana la 300% mai rapid decat HDD) mai ales daca site-ul tau efectueaza multe operatiuni de citire/scriere sau trebuie sa afiseze multe poze.

3. VPS cu Management VS VPS fara Management

Managementul unui server VPS nu este simplu. De la securitate, la performanta, la setari si configurari – un lucru deloc simplu. Poate fi o adevarata provocare.

A. VPS fara Management.

Daca ai experienta in gestionarea unui VPS si consideri ca nu mai ai nevoie de altceva decat de un VPS configurat, pornit si conectat la internet, atunci VPS-ul fara management te poate scuti de unele costuri suplimentare.

B. VPS cu Management

Daca insa nu ai mai lucrat cu un VPS sau pur si simplu preferi sa te concentrezi mai mult asupra site-ului si a business-ului tau decat sa gestionezi serverul, atunci un VPS cu Management inclus este solutia potrivita nevoilor tale.

4. Localizarea.

Site-ul si/sau afacerea ta isi desfasoara activitatea in Romania? Asta inseamna ca majoritatea vizitatorilor si utilizatorilor site-ului tau sunt din Romania. In acest caz, achizitionarea unui VPS de la o firma care are serverele colocate in Romania este solutia ideala pentru tine.

Tine minte: Cu cat utilizatorul este mai aproape de VPS/site-ul tau, cu atat mai bun va fi timpul de incarcare.

Acum ca stii principalele criterii in alegerea unui VPS, parca iti este mai usor sa alegi VPS-ul potrivit pentru tine si pentru afacerea ta. Nu-i asa?

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments