duminică, iulie 14, 2024
AcasăWordPressCum migram un blog de pe Wordpress.com pe Wordpress.org

Cum migram un blog de pe WordPress.com pe WordPress.org

In acest tutorial o sa iti explic toti pasii care trebuie parcursi pentru a migra un blog de pe WordPress.com pe WordPress.org (pe pachet propriu de gazduire). Procesul de migrare este unul destul de simplu si nu necesita cunostinte de programare.

Pentru a migra de pe WordPress.com avem nevoie in primul rand de un pachet de gazduire web si un nume de domeniu. Cu siguranta daca ai cautat acest articol ai deja un domeniu si un pachet de gazduire achizitionat.

Cum migram de pe WordPress.com pe WordPress.org?

Pasul 1. Instalam platforma WordPress pe noul server. In general se poate realiza instalarea automat din cPanel, prin intermediul unui auto installer (Softaculous sau Fantastico).

Pasul 2. Instalam modulul WordPress Importer din wp-admin -> tools -> import -> instalam WordPress Importer.

Pasul 3. Exportam continutul blog-ului de pe WordPress.com din partea de admin a site-ului -> My Site -> Settings -> Export.

O copie a exportului a fost trimisa pe email, iar o alta copie se poate descarca prin intermediul link-ului de download.

Pasul 4. Importam continutul in noul nostru site cu ajutorul tool-ului de import disponibil in Wp-admin -> Tools -> Import

Importul poate sa dureze de la cateva secunde la cateva minute, in functie de marimea fisierului XML. Daca primesti eroare ca marimea fisierului este prea mare poti ruga providerul de hosting sa mareasca limita de upload pentru contul tau.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments