marți, aprilie 23, 2024
AcasăNoutatiCât costă să îți faci un magazin online

Cât costă să îți faci un magazin online

Viitorul este online iar comerțul electronic este într-o continuă și accelerată creștere în România. Și chiar dacă magazinele online au apărut de mult timp, iar lumea comandă de pe internet de ani buni, asta nu înseamnă că nu mai există loc și pentru alte magazine online, ci dimpotrivă!

Nu e niciodată prea târziu să îți începi o afacere reprezentată de un magazin pe internet, iar tot mai multe persoane sunt interesate să facă acest pas. Doar că există un semn de întrebare: cât costă să îți faci un magazin online? La această întrebare vom răspunde și noi în rândurile următoare.

Care este prețul unui magazin online?

Cu siguranță nu putem vorbi despre un preț standard pe care trebuie să îl plătești pentru crearea unui magazin online. Iar asta deoarece prețul este influențat de alegerile pe care le vei face, dar putem vorbi totuși despre niște costuri aproximative.

Înainte de toate, vei avea nevoie de un nume de domeniu web. Este vorba de acea adresa pe care o introduci în browser: numelemagazinuluitauonline.ro. Acest nume de domeniu trebuie cumpărat, iar prețul unui domeniu cu extensie .ro, așa cum ar trebui să alegi pentru un magazin online ce activează în România, este de aproximativ 10 euro pe an.

Apoi, există anumite costuri pentru găzduire. Iar asta deoarece nu este suficient să cumperi un nume de domeniu, ci toate fișierele pe care site-ul tău le conține trebuie găzduite pe un server anume. În acest sens, costurile pentru găzduirea web pot pleca de la 2-3 euro pe lună și pot ajunge până la câteva sute sau chiar mai mult.

cat costa un magazin online

Cu cât magazinul tău obține mai multe vizite, are mai multe produse și totodată mai multe vânzări, va trebui să investești într-un server de găzduire mai performant.

Poți face totul să fie simplu și să alegi o platformă pentru crearea magazinului tău online, ce va percepe apoi un abonament anume. Exista firme in Romania care ofera servicii de creare magazin online cu abonament lunar, iar prețurile pentru un astfel de abonament încep de la 15 euro lunar. O astfel de companie este VEO Shopping App. Această firma oferă soluții de eCommerce de tip SaaS în schimbul unui abonament lunar ușor de suportat de către orice business.

Drept urmare, dacă vrei să scapi de toate bătăile de cap pe care costurile pentru crearea unui magazin online le presupune, atunci ai putea să contactezi o astfel de companie pentru a colabora. Vei obține un magazin online la cheie în timp eficient, pregătit să pornească pe drumul către succes, la un preț corect.

Alte costuri pe care un magazin online le presupune

Sunt și alte costuri pe care va trebui să le suporți. De exemplu, sigur vrei să pui la dispoziția clienților tăi mai multe metode de plată. Drept urmare, vei folosi un procesor de plată care să includă diferite opțiuni. Pentru acesta va trebui să plătești, iar prețurile sunt diferite de la un procesor la altul.

Adesea, costul pentru procesarea plăților reprezintă un procent din valoarea tranzacției.

Vor mai fi costuri și cu transportul produselor dar și pentru anumite extensii sau opțiuni pe care vrei să le introduci pe site-ul magazinului tău.

Acestea fiind prezentate, nu putem vorbi despre un preț fix pe care trebuie să îl plătești pentru crearea unui magazin online, iar asta deoarece există numeroase platforme și opțiuni care influențează prețul final.

Cu toate acestea, ne poți contacta pentru a discuta mai multe despre prețul pe care trebuie să îl plătești dacă alegi platforma noastră de creare magazin online.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments