miercuri, iunie 19, 2024
AcasăeCommerceEste WordPress o opțiune bună pentru crearea unui magazin online?

Este WordPress o opțiune bună pentru crearea unui magazin online?

Internetul este plin de opțiuni pentru crearea unui magazin online, iar atunci când te decizi să intri în lumea comerțului electronic, trebuie să oferi foarte multă atenție platformei pe care o alegi pentru crearea magazinului tău online deoarece de aceasta depinde, în foarte mare măsură, șansele de reușită.

WordPress reprezintă o astfel de platformă pe care o poți folosi pentru a-ți crea un magazin online. Dar este oare o alegere potrivită? Pe această temă ne-am propus să vorbim și noi în acest articol.

Dacă crearea unui magazin online in WordPress reprezintă una dintre soluțiile pe care le ai în vedere, acest articol te va ajuta să te decizi dacă este o opțiune viabilă sau nu.

Poți folosi WordPress pentru a crea un magazin online?

WordPress este la ora actuală poate cea mai folosită platformă pentru crearea site-urilor online de orice tip. Este o platformă gratuită și oferă, printre altele, oportunitatea de a o folosi pentru a-ți crea un magazin online.

Ei bine, dacă nu vinzi multe produse, atunci poate fi o soluție destul de bună. Noi însă nu recomandăm utilizarea acestei platforme deoarece va fi destul de dificil de administrat un astfel de magazin.

Care sunt motivele pentru care ar trebui să utilizezi o platformă special dedicată pentru crearea unui magazin online?

Ei bine, în primul rând WordPress prezintă destul de multe vulnerabilități. Astfel, dacă vei alege să folosești această platformă pentru a-ți crea magazinul online, fiecare funcționalitate pe care dorești să o introduci va necesita un modul.

Iar cu cât instalezi mai multe module, cu atât pot apărea mai multe vulnerabilități, iar magazinul tău online va deveni mai lent. Sunt dezavantaje pe care nu ar trebui să ți le dorești!

De ce să nu folosești WordPress pentru a crea un magazin online

În primul rând, nu vei avea parte de suportul necesar pentru a trece cu brio peste eventualele probleme tehnice care vor apărea în mod inevitabil mai devreme sau mai târziu. În schimb, dacă vei alege serviciile unei platforme de comert electronic dedicate sau a unei solutii eCommerce de tip SaaS, vei dispune de sprijinul permanent al acestora, indiferent de natura problemelor cu care te confrunți.

Mai mult decât atât, o platformă special dedicată creării magazinelor online îți oferă un site web la cheie. Nu va trebui decât să adaugi produsele, iar apoi poți începe promovarea magazinului tău. Clienții vor avea la dispoziție toate funcționalitățile pe care un magazin online trebuie să le pună numaidecât la dispoziția clienților în aceste vremuri.

Nu de puține ori se întâmplă ca un magazin online creat cu WordPress să nu fie prea ușor de accesat de pe smartphone, iar în condițiile în care dispozitivele mobile reprezintă mai bine de o treime din gadgeturile utilizate pentru navigarea pe internet, atunci nu ar trebui să riști.

Magazinul tău online trebuie să fie cât mai simplu de utilizat de pe telefoanele mobile, deoarece în caz contrar sigur vei pierde foarte mulți clienți.

În final, nu uita că aspectul contează. Așa că sigur îți dorești ca magazinul tău online să inspire profesionalism și încredere. Alegând o platformă eCommerce dedicată, fii sigur că designul magazinului tău online va arăta în mare fel, iar vizitatorii nu vor avea nici un motiv de îndoială atunci când vor să-ți comande produsele. În plus, vei avea numeroase opțiuni de personalizare, întocmai pentru ca designul final să arate așa cum ai visat.

WordPress este, de departe, una dintre cele mai grozave platforme de creare site-uri disponibile la ora actuală pe internet, însă atunci când îți dorești crearea unui magazin online, nu reprezintă o idee prea strălucită. În astfel de cazuri trebuie să mizezi pe profesionalism, iar platformele de comert electronic dedicate sau cele de tip SaaS pot sa reprezinte solutia ideala pentru tine si afacerea ta.

O astfel de platformă este și cea dezvoltată de către compania VEO Shopping App. Platforma VEO este una de tip SaaS cu toate funcționalitățile și integrarile incluse și ofera zeci de template-uri 100% responsive și moderne, gândite special pentru a-ți propulsa afacerea acolo unde îți dorești.

VEO Shopping App

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments