marți, aprilie 23, 2024
AcasăNoutatiCe este un server VPS NVMe SSD?

Ce este un server VPS NVMe SSD?

Cand cautati solutiile potrivite de gazduire pentru o aplicatie sau un proiect web este posibil sa dati peste termenul server VPS NVMe SSD. Intrucat aceasta solutie de web hosting este una destul de noua, este posibil ca unii dintre voi sa nu fii intalnit acest termen pana acum.

Serverele utilizeaza o gama larga de tehnologii. Pentru un atreprenor sau proprietarul unei afaceri, intelegerea modului in care acestea afecteaza serviciul de web utilizat este o provocare.

Daca ai nevoie de cea mai rapida viteza de citire / scriere sau pur si simplu performanta in general, iti recomandam sa studiezi putin noile solutii de hosting NVMe SSD. Momentan aceasta tehnologie ofera cea mai buna performanta vazuta pana acum.

Ce este un server VPS NVMe SSD?

NVMe (Non-Volatile Memory Express) este o tehnologie relativ noua care ajuta la abordarea unora dintre limitarile solutiilor de stocare anterioare. Este un protocol nou, conceput pentru utilizarea mediilor de stocare de mare viteza.

Unitatile de stocare SSD cu care ne-am obisnuit in ultimii ani ofera viteza de citire / scriere mult mai mare in comparatie cu discurile clasice (HDD). Cu toate acestea, in ultimii ani viteza SSD-urilor a fost imbunatatita pana la un anumit punct fiind atinsa o rata maxima de aproximativ 600 MBps scriere / citire.

SSD-urile utilizau interfata de conectare SATA si SAS insa aceasta interfata crea un blocaj atunci cand ajungea la un anumit nivel de performanta. Astfel, specialistii au creat un nou protocol care utilizeaza interfata PCI Express (PCIe).

Prin utilizarea interfetei PCIe, NVMe ofera viteze mai mari. Protocolul permite, de asemenea, o fiabilitate imbunatatita si performante generale mai bune.

Practic, unitatile NVMe sunt SSD-uri care folosesc interfata PCIe in loc de interfetele SATA sau SAS. Astfel, un server VPS NVMe este un server privat virtual (VPS) creat pe un NOD fizic (server fizic) cu stocare NVMe SSD.

Server VPS NVMe vs. server VPS clasic

Cu serverele NVMe, obtineti mai multe avantaje in comparatie cu un server VPS obisnuit.

Principala diferenta intre aceste doua optiuni este hard disk-ul. Un plan VPS standard utilizeaza un server fizic cu un hard disk traditional (HDD) sau SSD obisnuit. Un plan VPS NVMe utilizeaza un server fizic cu NVMe SSD.

Noile hard disk-uri NVMe ofera mai multe cresteri semnificative ale performantei in comparatie cu vechile SSD-uri:

  • Ofera viteze de citire / scriere mai mari.
  • Gestioneaza sarcinile mai grele.
  • Ele ofera o experienta utilizator mai buna.
  • NVMe este cel mai probabil sa devina un standard in materie de hosting.

Ce este un server VPS NVMe SSD

SSD-urile NVMe sunt mult mai rapide in comparație cu SSD-urile anterioare. De fapt, unitatea tipica NVMe gestioneaza procesele de citire / scriere de trei pana la patru ori mai rapid. In comparatie cu HDD-urile traditionale, unitatile NVMe functioneaza de pana la 10 ori mai rapid.

Interfata avansata a controlorului de gazda (AHCI) utilizata de HDD-urile traditionale poate gestiona doar 32 de comenzi in asteptare. SCSI Serial Attached (SAS) poate gestiona 256 de comenzi. Unitatea NVMe poate avea pana la 64.000 de solicitari simultan, ceea ce este inbcredibil!

Cine ar trebui sa cumpere VPS cu stocare NVMe SSD?

Caracteristicile superioare ale tehnologiei NVMe fac din aceste planuri solutia perfecta pentru oricine are site-uri web, aplicatii sau servicii web performante. Este o solutie ideala pentru companii mari sau aplicatii SaaS cu mii de utilizatori.

Puteti configura serverul pentru a se potrivi nevoilor dvs., indiferent daca aveti nevoie de un server pentru a rula jocuri, site-uri web, baze de date, aplicații sau e-mailuri.

Indiferent ca esti in cautarea unui server VPS Windows sau Linux, mediul de stocare NVMe va ofera arhitectura ideala pentru orice proiect online. In general, unitatile NVMe ofera pur si simplu rezultate mai bune in comparatie cu HDD-urile si SSD-urile care, dupa parerea noastra sunt deja invechite. Ele efectueaza mai rapid operatiunile de citire / scriere si gestioneaza mai multe procese.

Daca doriti solutii VPS fiabile la preturi destul de accesibile de la o companie de incredere, aruncati o privire peste cele mai bune servere VPS NVMe de la NAMEBOX. Veti gasi o varietate de optiuni pentru a se potrivi cu orice buget. De asemenea, planurile VPS NVMe includ si protectie DDoS prin solutiile Arbor si Juniper.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments