marți, aprilie 23, 2024
AcasăNoutatiContinut periculos in Google? Cateva idei care te ajuta sa il inlaturi

Continut periculos in Google? Cateva idei care te ajuta sa il inlaturi

De ce site-ul tau a fost blacklistat in Google?

Din nefericire, majoritatea site-urilor blacklistate in Google sunt de fapt site-uri legitime in care hackerii au inserat continut periculos in mod intentionat. Mai jos ai cateva motive pentru care site-ul tau ajunge in blacklist:

  • Codul PHP sau HTML al site-ului tau fost compromis / infectat.
  • Au fost inserate redirectari prin iframes sau JavaScript catre site-uri daunatoare sau infectate.
  • Au fost adaugate fisiere cu extensia .swf in cadrul site-ului.

Ce este un malware?

Malware-ul este un program de calculator creat special pentru a forta accesul sau pentru a distruge sistemul computerizat, fara ca proprietarul sa stie. Virusii, viermii si caii troieni sunt doar cateva exemple de software daunator. Malware-ul poate obtine acces la informatiile personale precum parole, numere de card fara ca tu sa stii despre acest lucru.

Cum poti rezolva aceasta problema?

Mai jos ai cateva sugestii de rezolvare in cazul in care site-ul tau este sau a fost afectat:

Pasul 1. Scaneaza si inlatura continutul daunator din site-ul tau. Poti folosi Virus Scanner direct din cPanel sau tool-uri precum SiteCheck de la Sucuri.net.

Pasul 2. Instaleaza un modul de securitate care sa scaneze toate fisierele site-ului. Daca site-ul este un WordPress, poti utiliza modulul WordFence.

Pasul 3. Inlocuieste toate fisierele din core-ul WordPress cu o arhiva descarcata direct de pe WordPress.org si asigura-te ca realizezi toate update-urile disponibile in panoul de control al site-ului.

Pasul 4. Scaneaza-ti PC-ul cu un antivirus actualizat la zi.

Pasul 5. Inregistreaza si verifica site-ul in Google Webmaster Tools.

Pasul 6. Inregistreaza-te in Webmaster Tools si verifica sectiunea Security Issues pentru a vedea detalii ale unor URL-uri care s-ar putea sa fie infectate.

Pasul 7. Gaseste cauza problemei de securitate si rezolv-o. Altfel, risti ca site-ul tau sa fie infectat din nou in urmatoarele ore dupa infectare.

Pasul 8. Cand site-ul tau este in totalitate sigur, cere o revizuire a site-ului in Webmaster Tools la sectiunea Security Issues. Odata ce Google va determina ca site-ul tau este sigur, ei vor anula eticheta de site daunator.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments