luni, martie 4, 2024
AcasăNoutatiCum putem realiza un backup din SSH?

Cum putem realiza un backup din SSH?

Sa faci backup-uri regulate site-ului tau si sa le salvezi local reprezinta cea mai buna si sigura optine de a te asigura ca site-ul este protejat in caz ca ceva functioneaza gresit. Acest lucru se poate face in mai multe moduri. In acest articol vei afla cum putem realiza un backup din SSH (Secure Shell).

Inainte de toate, asigura-te ca accesul SSH pentru pachetul tau de gazduire este activ. Apoi, cu ajutorul unui client SSH, cum ar fi Putty, te poti conecta in SSH la site-ul tau.

Odata conectat, poti sa faci back-up urmand pasii:

Pasul 1. Ruleaza comanda „ls” pentru a vedea o lista cu foldere si fisierele din directorul principal „home”. Pentru mai multe informatii despre comanda „ls”, rulati comanda „man ls„.

Apoi ruleaza comanda „cd nume director” (change a directory) daca vrei sa faci backup fisierelor dintr-un alt folder (public_html, de exemplu).

Pasul 2. Odata ales directorul caruia crei sa ii faci back-up mai trebuie doar sa rulezi comanda „tar -vcf backupulmeu.tar.gz .” (nu uita de punctul ‘.’ de la sfarsit).

Poti inlocui „backupulmeu” cu orice nume doresti, doar sa stii ca acesta va fi numele celei mai noi arhive de backup. Arhiva va contine toate fisierele si folderele directorului in care erai activ la momentul generarii backup-ului.

La sfarsitul procesului, vei gasi o arhiva .tar.gz care contine toate fisierele necesare.

Aceasta arhiva se poate descarca direct din cPanel -> File Manager sau folosind un client FTP.

Pentru backup-ul bazei de date din SSH, puteti urmari tutorialul Backup baza de date din SSH (in curand).

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments