marți, aprilie 23, 2024
AcasăNoutatiSite-ul tau este considerat unul sigur?

Site-ul tau este considerat unul sigur?

Incepand cu ianuarie 2017, mai multe browsere au venit cu cateva update-uri importante pe partea de securitate. Unul dintre cele mai importante constand in notificarea utilizatatorului daca acesta viziteaza un site sigur sau nesigur printr-o iconita de tip „Not secure” sau „Dangerous” in bara de adresa.

Ce insemna mai exact?

Mai jos sunt evidentiate diferite mesaje de atentionare pe care le poti intalni cand navighezi pe un site, in functie de setarile site-ului respectiv.

Impactul acestor semnalari asupra sigurantei si increderii clientilor poate fi important pentru afacerea ta, avand in vedere temerile legate de securitate si hacking.

Asadar, cele mai intalnite mesaje de atentionare in bara de adrese sunt urmatoarele:

1. Secure HTTPS – https://www.google.ro – „SECURE” – Site-ul este securizat cu un certificat SSL.

2. HTTP – www.exemplu.ro – „INFO or NOT SECURE” – Site-ul este nesigur. Nu este securizat cu un certificat SSL.

3. HTTP* – !Not secure! exemplu.com – „NOT SECURE or DANGEROUS” – Site-ul nu este securizat de un certificat SSL, in plus este considerat periculos/riscant.

Ce poti face pentru a avea un site securizat?

Facand site-ul sa ruleze sub protoculul HTTPS prin instalarea unui certificat SSL, reprezinta de departe cea mai buna si sigura perspectiva de abordare a imaginii tale on-line din perspectiva clientilor si a informatiilor transmise intre browser si server.

In Romania exista mai multi provideri care ofera certificate SSL, insa cel mai simplu este sa apelati la firma care va gazduieste site-ul deoarece ei o sa se ocupe si de instalarea acestuia pe server.

Ce este un certificat SSL?

Certificatul SSL este un protocol de securitate care cripteaza pachetele de date transmise intre browser si server, oferind un grad de confidentialitate mult mai mare decat o conexiune care nu utilizeaza SSL. Adresele site-urilor care au SSL o sa fie afisate in browser cu sintagma HTTPS:// in timp ce site-urile fara SSL o sa fie afisate doar cu HTTP://.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments