miercuri, iunie 19, 2024
AcasăNoutatiSucuri vs CloudFlare – Care este mai bun?

Sucuri vs CloudFlare – Care este mai bun?

Din cauza cresterii securitatii web in ultima perioada, in cele ce urmeaza vom aduce niste avantaje si dezavantaje in ceea ce priveste Sucuri vs CloudFlare. Scopul acestei analize intre cele doua companii este sa va ajute sa alegeti cel mai bun dintre el.

Chiar si cele mai sigure siteuri sunt vulnerabile la atacuri de tip DDoS, tentative de hacking sau injectia cu malware. Spre exemplu un detinator de site creat cu ajutorul platformei WordPress poate folosi cateva tehnici pentru a spori securitatea site-ului cum ar fi: crearea de link-uri custom pentru autentificarea la zona de admin a site-ului, utilizarea unei parole puternice, instalarea unui certificat SSL, instalarea unui ativirus la nivel de platforma (Wordfence), mentinerea platformei mereu cu update-urile la zi, etc.

Aceste masuri de siguranta extra functioneaza doar la nivel software lucru care lasa site-ul tau vulnerabil altor timpuri de atacuri. Aceste afaceri pot sa duca la pierderi financiare, pierderea datelor personale, experienta cu userii de proasta calitate si pierderea rankingului in motoarele de cautare.

Sucuri vs CloudFlare ( Avantaje si dezavantaje )

Sucuri si CloudFlare ofera o aplicatie firewall pentru website (WAF). Asta inseamna ca tot traficul de pe website-ul tau trece printr-un scan la nivelul serverelor lor. Daca un request are tenta malitioasa acesta va fi blocat inainte sa ajunga la website-ul tau.

La suprafata, aceste doua servicii sunt aproape identice, dar totusi exista cateva diferente.

Sucuri vs Cloudflare – Caracteristici

Este important sa stii de la inceput ca cele doua servicii ofera anumite planuri care vin la randul lor cu diferite tipuri de caracteristici. Tu ca user a acestora trebuie sa nu pici in plasa lor de marketing ci sa te asiguri ca planurile pe care le pun la dispozitie vin cu toate caracteristicile de care tu ai nevoie.

Caracteristici CloudFlare

CloudFlare sunt cunoscuti pentru serviciul lor gratuit de CDN si pentru faptul ca sunt specializati in atacurile de tip DDoS folosind Website Application Firewall.

  • Daca site-ul tau este tinta unui atac sau pe site-ul tau este mult trafic si serverul nu mai face fata, acestia iti mentin site-ul online pentru useri.
  • Firewall-ul lor blocheaza traficul suspicios inainte ca acesta sa ajunga la site-ul tau, acesta deasemenea prezinta masuri si impotriva comentariilor de tip spam si inregistrarilor de tip spam.
  • Ofera de asemenea certificate SSL free si custom cu toate planurile lor incluse. Planul Free si Pro te ajuta sa folosesti certificatele emise de CloudFlare, iar pentru cele custom trebuie sa faci un upgrade la planul lor Business sau Enterprise.
  • Optiunea free care include CDN, dar multe alte caracteristici incluzand Website Application Firewall necesita un plan care se plateste.
  • CloudFlare nu ofera scanare pe partea de server pentru a depista continutul de malware si nu garanteaza inlaturarea malware daca vor fi atacuri de acest gen cat sunteti sub protectia lor.

Caracteristici Sucuri

Sucuri este una dintre cele mai bine vazute companii de securitate si servicii de monitorizare la nivel global. Ofera monitorizare website, scanare pentru malware, protective DDoS si servicii de inlaturare malware.

  • Oferta Cloud Proxy, un firewall si un serviciu de load.
  • Blocheaza traficul suspicios inainte de a ajunge la site-ul tau, efectiv blocheaza atacurile de tip DDoS, injectia cu cod malitios, roboti rau intentionati si alte modalitati de hacking
  • Ofera certificate SSL gratuite pentru planul basic si certificate SSL custom pentru planul Professional si Business
  • Acesta scaneaza website-ul tau regulat pentru schimbari de fisiere, injectii cu cod si malware, apoi curata website-ul cu suport pentru toate CMS-urile populare cum ar fi WordPress, Joomla, Drupal, etc (Hack and Repair)

Preturi

Pretul este foarte important pentru multe din firmele mici sau cele aflate la inceput de drum. Inainte de o comparatie intre cele doua trebuie sa tii cont ca ceva gratuit nu inseamna ceva neaparat bun. Pentru a afla detalii despre preturile CloudFlare puteti acces pagina de pachete si preturi. Pentru preturile oferite de catre Sucuri puteti accesa pagina Website Security Platform sau Sucuri Firewall.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments